Executive search

För att lyckas med er digitala resa behöver ni rätt ledarskap. Här finns en hel del att tänka på. Till exempel att goda ledaregenskaper inte är allt. Ni söker rätt person. Alltså någon som passar in i kulturen, delar era värderingar och har ett inre driv i samma riktning som er andra. Ni ska hitta personen som gör skillnad.

Detta ställer såklart högre krav på rekryteringen. Du kan tryggt lägga uppdraget i våra händer.

Anders Jönsson har över 20 års erfarenhet av att hitta rätt person för ledande roller inom IT/Tech. Några exempel: Chief Growth Officer, VD, Director shared IT, Cloud Operations Manager, IT-Säkerhetsansvarig, Chef IT Operations, Business IT Manager, IT Chef, CIO, Head of IT, IT Manager, CTO och Utvecklingschef.

Tre snabba till Anders:

Varför gillar du executive search?

–Det är tyngre processer som ställer högre krav på oss. Jag tycker att det är roligare, det blir intressanta dialoger som ofta kräver att vi läser mellan raderna. Det gäller att ha stor förståelse för de olika chefsrollerna, hur de ser ut och vilka drivkrafter som finns. Nu har vi dessutom jobbat upp ett riktigt bra nätverk för att hitta rätt.

Vad är skillnaden i din roll?

–Vi blir rådgivande på en annan nivå. Det finns många olika titlar inom den digitala världen och cheferna har ofta långa cv:n. Det gäller att vi ser bortom titlarna, gräver i vilka sammanhang man varit i, hur man uppfattas som ledare, vad man drivs av, vilken potential som finns och så vidare. Här behöver vi gå på djupet. Både genom tester av olika slag och öga mot öga.

Om jag kommer till dig med ett helt omöjligt uppdrag?

–Just bring it on! Vi gillar när det är svårt, att söka oss fram. Vi har välbeprövade processer men är också snabba på att testa nytt och lösa saker. Det är en av fördelarna med att arbeta i en mindre rekryteringsbyrå.

Anders Jönsson är HCMs grundare och har över
20 års erfarenhet av att rekrytera ledare inom
IT/Tech.