Tacka nej till ett jobb efter en intervju

Så här tackar du nej till en jobbintervju

Alla som har sökt jobb eller är i en fas där man söker jobb är såklart medveten om att desto fler jobb man söker, desto större blir chanserna av att få ett jobb. En del jobb som man söker är man väldigt intresserad av att få, medan en del andra är kanske lite mindre intressanta. Ofta får man reda på vad som verkligen känns rätt under själva intervjun. Tillslut efter några intervjuer kanske du blir erbjuden flera tjänster. Hur går du då vidare? Låt oss på HCM Partner berätta!

Efter jobbintervjun – tacka ja eller tacka nej

Säg att du har flera arbetsintervjuer inbokade och du går nu på den första. Kanske känns det jättebra, eller så känns det sådär. Hur som så tycker jag att du alltid ska gå på nästa intervju. Intervjuer är alltid bra att öva på! Du får även du lite perspektiv på vad som var positivt respektive negativt från de olika arbetsplatserna. Det är även oftast efter intervjun som du får en bättre förståelse över vad jobbet verkligen kommer att innebära och om det kan vara en arbetsplats som passar dig och din roll.

Här handlar det helt om att lita på dig själv och din magkänsla. Känns jobbet som exakt det du är ute efter så är det bara att köra, men känns det inte okej så är det viktigt att du tackar nej efter arbetsintervjun. Det är din tid och din karriär som det tillslut kommer att handla om. Känn inte att du har tagit tid från arbetsgivaren och känner att du måste tacka ja över det. Tacka då nej istället.

Så tackar du nej till ett arbetserbjudande

Att vara ärlig till arbetsgivaren (i den utsträckning det går) är självklart att föredra när du ska tacka nej. Berätta för rekryteraren om att du är smickrad och tacksam över erbjudandet men att det inte passar dig just nu och därför måste du tacka nej. Ge gärna en förklaring över anledningen till att du tackar nej till jobberbjudandet. Detta är bra både för dig och för rekryteraren.

Kanske tackar du nej till rollen för att det är något som inte passar rent geografiskt. Då vet rekryteraren detta och dyker det upp en roll som passar dig bättre kan hen kontakta dig framöver.

Skulle det vara så att du har varit på flera intervjuer och inväntar svar från en tjänst som du tycker är väldigt intressant. Berätta då att så är fallet för rekryteraren så vet hen om anledningen.

Låt oss summera hur du ska gå tillväga för att på ett bra sätt tacka nej till ett jobberbjudande

  • Lita på din magkänsla
  • Ge en förklaring över varför du tackar nej, det kan vara bra framöver
  • Väntar du på en annan process, berätta då det för rekryteraren

Har du fått nytta av denna artikeln eller undrar något – lämna då en kommentar eller kontakta oss!

Fler inlägg och nyheter från HCM Partner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts