Sophie Esphagen - Rekryteringskonsult HCM Partner AB

Vi förstärker vårt team med Sophie Esphagen som har gått in i rollen som rekryteringskonsult. Sophie har en gedigen bakgrund inom IT i form av arbete med rekrytering av IT-specialister samt försäljning av IT-konsulter och rekryteringstjänster.

- Jag är en 34-årig gift kvinna med två barn på 1,5 respektive 5 år. Vi bor på Lidingö och jag ÄLSKAR mat! Äta mat, prata om mat och läsa om mat. Min man är kock, så jag har verkligen hittat rätt och mitt liv är väldigt härligt ur den aspekten

Att Sophie kommer in som rekryteringskonsult med den erfarenhet hon har kommer att lyfta HCM Partner ytterligare ett snäpp i jakten på rätt personer till rätt öppningar.

- Jag har studerat Business Management utomlands i USA, Barcelona och London där jag sydde ihop min egen utbildning och har en Bachelor inom Bus Mgmt med inriktning finance. Så att det blev IT för 8 år sedan var mest en slump!

Skärmavbild 2019-10-22 kl. 20.46.21.png

- Erfarenhet jag tar med mig till HCM från tidigare arbetsliv är struktur, ordning, IT-kunskap i mängder samt vetskapen om att det verkligen kan skita sig i slutet trots att man tror att allt är klart. Vilket såklart är tufft, men något som är viktigt att förstå och lära sig. Bara att borsta av det jobbiga och börja om!

Om man vill börja arbeta med rekrytering, vad kan du komma med för tips då Sophie?

- Rekrytering kanske verkar lätt men det är det absolut svåraste du kan ge dig in i, att arbeta med människor är dock det roligaste som finns! För att arbeta med rekrytering är det viktigt att du har lätt att ta kontakt med andra människor, oavsett om det är kandidater eller kunder. Känner du dig inte trygg så lyser det igenom.

Se till att komma in på ett företag inom vad som helst egentligen, visa intresse för rekrytering och börja från början med search eller selektering av CVs. Sedan får du göra ett par hundår precis som i alla andra branscher. Prata i telefon med dina vänner istället för att skicka SMS! Som rekryteringskonsult så pratar vi hela tiden i telefon, viktigt att kunna föra sig i det ”rummet” och känna sig bekväm med det.

Om det är just IT-rekrytering man vill arbeta med då, hur mycket måste man kunna om IT då?

- När jag började på Dfind IT för 8 år sedan visste jag inte ens vad ett ärendehanteringssystem var. Idag är det svårt att säga exakt hur mycket jag kan då IT är så brett och hela tiden utvecklas. Men att börja med ”enklare” roller såsom supporttekniker eller liknande är mitt tips, då får man en förståelse för drift och kan sedan bygga på med utveckling, verksamhet och arkitektur.

Sophie-kompimerad.jpg

3 snabba frågor med Sophie Esphagen

Vad gör du helst en dag efter jobbet?

Helst skulle jag gå på AW med vänner eller något kulturellt, men oftast blir det att hämta barnen och sköta sysslor i hemmet.

Vad gör du för att stressa ner i vardagen?

Spelar patiens – haha. Nej men på riktigt, jag gör faktiskt det. Sen tycker jag att det underlättar att hela tiden ligga steget före och planera sin dag, då har man lättare att ta saker som kommer ”flygande”.

Om du får ge ETT tips i livet, vad skulle det vara?

Ett? Oj har så många ;) Men jag skulle säga att det är att vara tacksam för det man har. Så lätt att hela tiden sträva efter mer. Jag brukar ibland känna tacksamhet för alla basala saker när livet känns tungt som man annars tar för givet (god hälsa, mat på bordet, vänner, familj, arbete, bostad osv).

Tack Sophie för frågestunden, nu låter vi dig gå tillbaka till att hjälpa våra kunder hitta rätt kompetens.

Vi på HCM Partner är väldigt glada över att ha Sophie hos oss och önskar henne varmt välkommen till teamet och ser fram emot att arbeta med henne och ta del av erfarenheten!

På gång hos HCM Partner