Lösningsarkitekt till Grant Thornton

Vi är stolta över att Grant Thornton är en arbetsplats som våra anställda trivs hos. Vår arbetsmiljö kännetecknas av en trivsam stämning där det inte finns några vassa armbågar. Grant Thornton är ett tillväxtföretag inom revisions- och konsultbranschen. Vi hjälper dynamiska ägarledda företag att växa och utvecklas. Många medarbetare beskriver miljön som både positiv och dynamisk. Vi är över 1300 medarbetare på 24 kontor i Sverige och är ett medlemsföretag inom Grant Thornton International Ltd. Vi stödjer entreprenörer i de ekonomiska frågorna inom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning.

Grant Thornton befinner sig i en spännande förändringsresa och just nu söker vi en lösningsarkitekt till deras IT-avdelningen till huvudkontoret i Stockholm. Som lösningsarkitekt får du en central roll i denna resa och kommer ha en stor inverkan på avdelningens utveckling. Vill du också bli en av Sveriges nöjdaste medarbetare? Sök idag!

Vad gör en lösningsarkitekt?

Som lösningsarkitekt arbetar du i en både bred och djup roll och lockas av att vara med på en digitaliseringsresa. Du är en nyckelperson och är länken mellan verksamhet, affär och IT samt den drivande kraften att effektivisera och automatisera verksamheten.

Exempel på ansvarsområden:

  • Fånga upp och förstå affärsbehoven samt identifiera möjliga lösningar utifrån strategi samt ramverk.

  • Ansvara för att IT-lösningarna stämmer överens med kraven från verksamhet, IT- och affärsstrategi. Du tar idé till färdigt koncept där dina lösningar skapar affärsvärde för verksamheten.

  • Du tar ansvar i arbetet med att ta fram vår road map och identifierar nya teknikområden, exempelvis RPA, BigData och Datawarehouse.

  • Du gör allt från att granska affärskrav och identifiera affärsnyttan men har fortsatt fingrarna i syltburken och drar dig inte för att exempelvis bygga en POC.

 

Vem är du för att passa som lösningsarkitekt?

Du har arbetat i liknande roller där du tagit idé till verklighet. Du har jobbat både strategiskt såväl som hands on och du trivs i en snabbrörlig miljö med varierande arbetsuppgifter. Du är väl bevandrad inom Microsoft-teknologin men är inte religiös inom tekniken. Du har ett starkt fokus på både affär och slutanvändare och är van att förbättra och effektivisera processer. Du är social, van att springa snabbt samt att förverkliga visioner.

Det är meriterande om du har en universitetsexamen inom systemvetenskap eller liknande.

 

Är det dig vi söker? Ansök idag via knappen nedan eller hör av dig till Andrea för mer information om rollen.

Andrea_komprimerad.jpg

Andrea Hellberg

rekryteringHCM Partner