IT-säkerhetsansvarig till MTR Nordic

Vi söker en driven och strukturerad IT-säkerhetsansvarig som vill vara med och utveckla en verksamhet i världsklass.

Som IT-säkerhetsansvarig på MTR Nordic kommer du att leda och följa upp arbetet i det ständigt pågående uppdraget att säkerställa en tekniskt fullgod implementation av koncernens regelverk kring informationssäkerhet. Du skapar och förbättrar riktlinjer och regelverk som gäller för koncernens lösningar och säkerställer att dessa realiseras över hela IT-organisationen, likväl som att via ständig kunskapsutveckling bidra till att lösningarna hålls uppdaterade för att stå stadigt mot omvärldens potentiella hot.

Tjänsten är en möjlighet för dig som vill arbeta med intressanta uppdrag inom en verksamhet med komplex IT-miljö som kännetecknas av hög utvecklingstakt. Du ingår i ett professionellt och engagerat team inom området för IT-styrning och rapportera till chefen för densamma.

MTR Nordic IT

Koncernfunktionen IT har som uppdrag att leverera tillförlitliga och värdehöjande IT-tjänster med hög kvalitet och säkerhet. Leveranserna sker genom projekt, förvaltning och support i en komplex verksamhet som är aktiv dygnet runt alla dagar i veckan.

Vi sätter samhället i rullning

På MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi är lokförare, ingenjörer, mekaniker, servicevärdar, trafikledare och många andra som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr.

Den spårburna trafiken är nyckeln till morgondagens hållbara städer. Men vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på järnväg och tunnelbana. Vi vill forma framtidens städer med kollektivtrafiken i centrum. Vårt arbete ska förbättra både resa och destination. Nu söker vi dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med runt femtusen anställda, spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Dina tidigare erfarenheter

Vi söker dig med akademisk examen inom för tjänsten relevant område eller har erfarenhet som MTR bedömer som likvärdig.

Vi tror du har:

 • flerårig erfarenhet av informationssäkerhet och IT-säkerhet

 • erfarenhet av att via riktlinjer och styrande dokument styra en IT-organisations implementation

  av säkra lösningar

 • god omvärldsbevakning kring aktuella hotbilder och erfarenhet av effektiva åtgärder av

  desamma

 • kunskap om gällande krav, föreskrifter och rekommendationer kring informationssäkerhet

 • god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska

 • erfarenhet av budgetering/planering av IT-säkerhetsrelaterade kostnader

 • ISO-27001-erfarenhet och/eller CISSP/CISM-certifiering alt. liknande utbildning (meriterande)

  Har du dessutom erfarenhet av IT-säkerhetsarbete i området agil utveckling är det meriterande.

Dina färdigheter och din personlighet:

Du är noggrann och har en god analytisk förmåga. Du har en vilja att utveckla hela IT-säkerhetsområdet och arbetar gärna både brett och djupt inom ditt specialistområde. Då arbetet innebär många kontaktytor ställer vi höga krav på din sociala kompetens och pedagogiska förmåga.

Är du den nya IT-säkerhetsansvarige för MTR?

Kontakta då rekryteringskonsult Sara Burman för mer information eller skicka in ditt CV och LinkedIn här.

Sara-komprimerad.jpg

Sara Burman