Head of HR - Scania IT

Rollen är tillsatt.

Fler roller hos oss på HCM Partner kan du hitta via knappen nedan


SCANIA genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

Beskrivning

Kompetensförsörjningen på IT-sidan är avgörande för att vi ska lyckas med vår omvandling och vi söker dig som vill leda, utveckla och representera ITs HR verksamhet.

I rollen som Head of HR fungerar du som stöd till chefer och ledningsgrupper inom IT i HR-relaterade frågor samt ansvarar för att driva utvecklingen av Scania ITs HR verksamhet.
Utöver HR-teamet ingår Improvement Office i din organisation. Improvement Office ansvar är att bistå hela Scania i att accelerera den agila resan.

Du rapporterar till CIO och ingår i ITs ledningsgrupp. IT består idag av ca 1600 medarbetare varav ca 25 inom HR.

Dina arbetsuppgifter

  • Du som Head of HR kommer att stödja chefer och ledningsgrupper inom IT avseende rekrytering, lön, förhandlingar, arbetsrätt, kompetensutveckling och rehabilitering

  • Du leder och motiverar ambitiösa och kompetenta medarbetare som tillsammans med dig vill utveckla och påverka ITs HR verksamhet och den agila transformationen.

  • Du förväntas aktivt delta i IT-ledningsgruppen och driva strategiska HR-frågor framåt för att uppnå Scanias och ITs verksamhetsmål

  • Du kommer att representera Scania och IT både internt och externt ur ett HR-perspektiv och ansvara för att realisera Scania-gemensamma HR-policys och riktlinjer i IT-organisationen

Din profil

Du har omfattande kunskap och erfarenhet inom HR och Ledarskap i en större IT-organisation. Du känner dig trygg i chefsrollen och drivs av förändringsarbete med digitalisering i fokus.

Du har ett brinnande intresse för den nya tidens ledarskap i en era av digital transformation, datadrivna företag och där kunskap är en av våra största tillgångar – det som ofta kallas Servant Leadership.

Som person har du en hög integritet och professionalism med en stark förmåga att utmana och utveckla nya processer och strukturer. Du har en optimistisk, passionerad och engagerande attityd som inspirerar dina medarbetare och kollegor.

Du har en relevant akademisk utbildning och behärskar obehindrat svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Scania erbjuder

I denna roll kommer du ha stor möjlighet att leda och påverka HR i Scanias framtida möjligheter och utmaningar.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.