Datalagerspecialist som vill göra samhällsnytta

Vi söker en Datalagerspecialist som vill göra samhällsnytta!

Här får du möjligheten att göra skillnad på riktigt. Du får tillgång till att bearbeta enorma mängder data samtidigt som du får föra dialoger med olika verksamhetsintressenter i ett av världens mest framgångsrika bolag inom området. Vi söker dig som vill vara med och påverka framtida plattformsval samt drivs att kunna göra en skillnad för miljön och påverka vardagen för tusentals resenärer i samhället. Utöver det är du intresserad av att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar som kan föra BI till en ny nivå internt.

Som Datalagerspecialist hos MTR arbetar du med att utveckla BI-lösningar som hjälper verksamhetens ledare att fatta bättre affärsbeslut. Arbetsuppgifter innefattar bland annat:

  • Ansvarig för utveckling och styrning av MTRNs datalager samt framework för Extract/Transform/Load (ETL) rutiner i MS SQL

  • Arbetar aktivt mellan affärsverksamheten, IT-avdelningen, systemförvaltare och styrgrupper för att utveckla och förvalta övergripande verksamhet och teknologi för Business Intelligence.

  • Utvecklar verksamhetens metdata modell och styrningen samt strategin för datalagret och en effektiv implementering av en logisk och teknisk datamodell.

  • Koordinerar BI arbetet mellan olika delar av verksamheten och säkerställer att efterfrågade och godkända ändringar utvecklas samt kommuniceras till berörda parter.

  • Ansvarig för att BI användare, utifrån sina behörighetsprofiler, får den information och utbildning som krävs angående BI systemet.

  • Följa och hålla sig uppdaterad i givna lagar, avtal och MTRs policys, processer, riktlinjer, rutiner och mål. Även hålla sig uppdaterad i givna arbetsverkty och över arbetsrelevant information.  

Vi söker dig som har:

  • 2-5 års erfarenhet av Microsoft SQL Server och är väl orienterad inom grundläggande principer av relationsdatabaser och Data Warehouse.

 

MTR sätter samhället i rullning!

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi är femtusen lokförare och ingenjörer, tågtekniker, servicevärdar och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr.

Den spårburna trafiken är nyckeln till morgondagens hållbara städer. Men vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tåg och tunnelbana. Nu söker vi dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat.  

Vi står tryggt och stabilt i relation till andra konjunkturkänsliga branscher. MTR koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. På MTR Nordic satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång.

Är du intresserad av rollen som Datalagerspecialist hos MTR - kontakta oss idag!

Sara-komprimerad.jpg

Sara Burman

sara@hcmpartner.se

rekryteringHCM Partner