CTO till expansivt Edtech-företag!

Rollen är tillsatt.

Fler roller hos oss på HCM Partner kan du hitta via knappen nedan

På ILT Inläsningstjänst får du jobba i ett expansivt företag som utvecklar tjänster som passar från förskola till vuxenutbildning och bidrar till att ge alla elever likvärdiga förutsättningar att klara skolan. Fokus är på ljudböcker i olika former. ILT Inläsningstjänst brinner för produkter som gör skillnad för många. Visionen är att ”Alla ska ha likvärdig möjlighet att ta till sig kunskap och information".

ILT Inläsningstjänst Historia

ILT grundades på 90-talet och tillhandahöll initialt böcker för blinda, för att sedan utvecklas till att omvandla läromedel till ljudböcker. Idag är ILT en stor del i kommuners satsningar att hjälpa barn med dyslexi och andra lässvårigheter. Genom att digitalisera och bygga molnlösningar har de lyckats ta en stor del av marknaden och utforskar nu nya områden för att fortsätta deras tillväxtresa. Nu söker ILT en ny ledare till den växande utvecklingsavdelning redo att möta de krav på utveckling och organisation som följer av en kraftig internationell expansion. Under 2019 har ILT tagit sina produkter ut på fyra nya marknader (Finland, Tyskland, Frankrike och Norge) och nu laddar de för fler marknader.

Utvecklingsarbetet sker både med interna resurser och i externa partnerskap. arbetet sket agilt enligt Scrum i nära samarbete med en växande produktledning. Organisationen har alltid lyckats anpassa produkter och vår utvecklingsmiljö till nya marknadsförutsättningar genom att vara snabbrörliga, vilket är en egenskap som företaget vill fortsätta värna om.

Arbetsbeskrivning - CTO

Din roll är att leda arbetet kring bolagets teknikutveckling. Strävan framöver är att ha en effektiv utvecklingsprocess både beträffande ledtid och kostnad. Du ansvarar för den interna utvecklingsorganisation och blir också ansvarig för leveranser från andra partners. I detta finns även ett koordineringsansvar mellan externa och interna resurser för att säkerställa effektiva leveranser som lever upp till högt ställda krav på kvalitet och följer den arkitektur som finns etablerad. Du kommer att ansvara för plattformen och tekniska valen i dess utveckling både på kort och lång sikt. Den interna utvecklingsavdelningen består för närvarande av 7 personer fördelade på två utvecklingsteam. 

Som CTO kommer du vara involverad i utvecklandet av nya erbjudanden som driver ILT:s tillväxtresa framåt, men även säkerställa så att de befintliga lösningarna förvaltas väl. Du kommer att arbeta brett med allt från strategi och vision, till att tekniskt dyka djupare i produkterna för att förstå hur dessa skapar nytta för användarna. Produkten och dess framgång ska alltid vara i fokus.

Kvalifikationer

För att lyckas i denna roll tror vi att du:

  • Har en gedigen teknisk bakgrund inom webbutveckling. Du skriver inte nödvändigtvis kod dagligen längre, men ibland ”kliar det i dina fingrar” och du gillar att vara involverad i lösningsarkitektur, POC:ar, projekt etc.

  • Följer trender och är uppdaterad kring ”best practices” inom teknikområdet

  • Har goda erfarenheter av att leda utvecklare i det dagliga arbetet och en förmåga att ta beslut utifrån kortsiktiga och långsiktiga perspektiv.

  • Är duktig på att exekvera och få saker att gå från idé till handling.

  • Är prestigelös i ditt sätt och kan influera och entusiasmera dina kollegor. Du har lätt att samarbeta både inom och utanför egna gruppen.

  • Språkkunskaper: engelska och svenska (koncernspråk är engelska)

ILT erbjuder en spännande tillvaro i ett växande och framgångsrikt företag inom skolsektorn. Du ingår i ledningsgruppen som också är ansvarig för den strategiska agendan för företaget. Du kommer att ha en inflytelserik roll i att forma ILT:s framtid och bidra till företagets fortsatta utveckling.

Tjänsten är placerad i trevliga lokaler i Hammarby Sjöstad. ILT:s värdeord är eget ansvar, ständiga förbättringar och arbetsglädje. I den starka tillväxt värnar ILT om prestigelöshet, teamkänsla och öppenhet. 

 

Är du intresserad av rollen som CTO hos ILT Inläsningstjänst kontaktar du ansvarig rekryteringskonsult Henrik Mellring på henrik@hcmpartner.se

Sista ansökningsdag är måndagen den 4e november.  Vi intervjuar intressanta profiler löpande och rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så hör av dig med ditt intresse omgående.

Henrik-kompimerad.jpg

Henrik Mellring

 

HCM Partner